Hoe werkt het? Deze vraag krijgen we vaak van (nieuwe) deelnemers. Onderstaande informatie is nuttig om even rustig door te lezen. Zo kun je ontspannen je voorbereiding treffen voor je (eerste) bezoek aan de studio.

Onze tips:


Volg de lessen nimmer met een volle maag.
Het is fijn om comfortabel zittende (sport)kleding te dragen. Met kleding in laagjes gedragen kun je naar behoefte iets uit-/aantrekken. Breng warme sokken, een dekentje mee voor tijdens de eindontspanning.
Er zijn diverse yogamaterialen zoals matjes, kussens, blokken en riemen in de studio aanwezig.
Voel je vrij om je eigen matje mee te brengen.

Download de ME Factory Yoga App
Installeer de app via jouw mobiele telefoon. Zo kun je snel en gemakkelijk reserveren, je account en aantal credits checken, facturen nakijken of berichten in de community lezen.

Beheer zélf je afspraken in je ME Factory Yoga App
Afmeldingen en afspraak verzoeken per mail, telefoon app/sms of social media kunnen we niet behandelen.

Jouw les reserveren:
Kies je les en reserveer je plek via de ME Factory app. Aanmelden kan tot 30 minuten voor aanvang. Je kunt tot 2 weken vooruit plannen.

Wanneer vervalt een les?
Een les wordt een uur voor aanvang ervan automatisch gecanceld, wanneer er 3 of minder aanmeldingen voor die les zijn. Je krijgt hierover automatisch bericht. Check altijd of de les doorgaat, vooral wanneer jij je als tweede of derde deelnemer hebt ingeschreven. Je credit wordt automatisch teruggegeven.

Wanneer jij je reservering wilt annuleren:
Dit kan zonder verlies van je credits tot 2 uur voor aanvang van de les, daarna
is je reservering definitief. De credit vervalt als je niet komt.
Red je het niet? Meld je dan af via de ME Factory Yoga App
Dit kan nog tot vlak voor de les, zodat de docent op de hoogte is en niet op je hoeft te wachten; uitschrijven via de app is voldoende, je hoeft dan geen mail meer te sturen.

Wees op tijd!
We raden je aan om minimaal 5 minuten voor de aanvangstijd aanwezig te zijn, om te voorkomen dat je voor een gesloten deur komt te staan. Mocht je toch iets later zijn, kom dan zo rustig mogelijk de zaal binnen wanneer de les al is begonnen.

Wanneer vervalt je credit?
Het is belangrijk om te weten wanneer je credit vervalt. Je credit vervalt wanneer je meer dan 10 minuten te laat bent voor de les.

Wanneer je onverhoopt niet aanwezig kunt zijn bij de les waarvoor je hebt gereserveerd, is het mogelijk om je reservering te annuleren. Houd er rekening mee dat bij annulering binnen 2 uur voor aanvang van de les, ongeacht de reden, de credit komt te vervallen.

Abonnementsvormen
Abonnementen vanaf 2024:
BASIC 1x per week abonnement: 4x per 4 weken inschrijven.
ESSENTIAL 2x per week abonnement: 8x per 4 weken inschrijven.
VIP onbeperkt abonnement: onbeperkt inschrijven.

Abonnementen van vóór 2024:
Met het BASIC 1x per weekabonnement kun je je 4x per maand inschrijven.
Het ESSENTIAL 2x per week abonnement biedt je 8x per maand inschrijven.
Met het onbeperkt VIP abonnement kun je onbeperkt inschrijven.

Ongebruikte credits kun je tot drie maanden na de maand waarin je een les zou willen boeken meenemen naar de volgende week of maand. Per 1 januari van ieder nieuw kalenderjaar vervalt
het overgebleven saldo en start je met het saldo behorend bij je abonnement. Uiteraard geldt dit niet voor de tien-lessenkaart.

Looptijd
ME Factory werkt met jaarabonnementen en tien-lessen kaart. Alle lessen zijn toegankelijk.
Abonnementen vanaf 2024 worden na elke 4 weken via automatisch incasso afgeschreven. Je abonnement start vanaf de inschrijvingsdatum. Het abonnement is na 1 jaar maandelijks opzegbaar met één incassotermijn als opzegtermijn na de maand van opzegging.
Tien-lessen kaart is 13 weken geldig. Jij bepaalt zelf of je 1x per week of meerdere keren in één week komt. Handig bij onregelmatige diensten en werktijden.
Is de geldigheidstermijn verstreken, maar heb je credits over, dan kun je deze credits alleen gebruiken wanneer je een nieuwe tien-lessen kaart of abonnement aanschaft.

Vakantieregeling
Je abonnement loopt door tijdens vakanties. Je kunt de gemiste lessen inhalen.
Pauzeren is 1x per jaar mogelijk voor maximaal 2 weken.

8-weken proefperiode
Met onze 8-weken proefperiode kun je onze manier van bewust bewegen een
serieuze kans geven. Kom je er binnen deze periode achter dat yoga niet bij je past, dan is het belangrijk om dit tijdig te laten weten. Je hebt tot uiterlijk 7 weken na inschrijving de mogelijkheid om dit per e-mail aan te geven. Na betaling van de derde termijn/maand wordt je abonnement beëindigd en is het jaarcontract ontbonden.

Abonnement wijzigen?
Upgraden van jouw abonnement mag altijd. Je kunt een abonnement ook downgraden, maar alleen na de 8-weken proefperiode (zowel bij aanvang van een abonnement als na een upgrade).
Ook dit vraag je uiterlijk 7 weken na inschrijving per e-mail aan.
Een eerstvolgende abonnementswijziging is weer mogelijk een jaar na inschrijving.

Automatisch incasseren en facturen
Aan het eind van iedere termijn/maand wordt de verschuldigde contributie over die betreffende termijn/maand geïncasseerd via automatische afschrijving (dus altijd achteraf).
In de ME Factory Yoga app vind je de termijn-/maandfacturen, maar alleen als je adresgegevens zijn ingevuld. Je vindt ze in de app bij ‘mijn facturen’.

Commitment
We zijn poeslief en enorm gepassioneerd door wat we doen: inspirerende en kwalitatief hoogwaardige groepslessen aanbieden. We waarderen jou als klant enorm, en vinden het leuk om met jou een persoonlijke band te ontwikkelen. Om die goede relatie te behouden, is het belangrijk dat het zakelijke aspect correct verloopt. Besluit je om een jaarabonnement te nemen – en dus ook een commitment naar/met jezelf afsluit – dan is het na de proefperiode onmogelijk om tussentijds op te zeggen.

Incassobureau
Wanneer je besluit om tijdens het jaarlidmaatschap te stoppen, wordt je betaling niet gerestitueerd en worden annuleringskosten in rekening gebracht. Deze kosten bedragen de hoogte van de contributie over de maanden die nog zijn te gaan in de eerste jaarperiode. Blijken deze kosten oninbaar, dan geven we deze uit handen. De mensen van het incassobureau, zijn geen katjes om zonder handschoen aan te pakken. Vermijd extra kosten en heel wat administratief gedoe.

Lessenkaart met abonnementskorting
Heb je een 1xpw- of 2xpw-abonnement? Dan kun je tijdelijk vaker yogalessen volgen met een 10-lessen kaart of losse les met ledenkorting. Vraag in de studio naar het tarief.

Contact via ME Factory Yoga App of e-mail
In de ME Factory Yogastudio hebben we geen telefoon, omdat we druk bezig zijn met
het geven van lessen. Actuele info over de abonnementen, lessen kaart en spelregels vind je op www.me-factory.nl/hoe-werkt-het.
Veel vragen worden beantwoord via de FAQ op onze site: www.me-factory.nl/faq.
Bij een specifieke vraag kun je ons altijd mailen of stuur een bericht via de ME Factory Yoga app.