Yoga-Pilates is het beste uit twee werelden, die van Yoga en Pilates. Daarbij gebruik je je eigen lichaamsweerstand en de zwaartekracht. Met Yoga creëer je ruimte en souplesse. Met Pilates maak je jouw lichaam soepel en sterk, zonder het te zwaar te belasten. Een les die in een heerlijke flow verloopt, heen en weer bewegend tussen Yoga en Pilates. Een les voor iedereen! Ook wanneer je fysieke klachten ervaart.

Effecten van Yoga-Pilates

De reeks van oefeningen concentreert zich op het gebruik van de kernspieren oftewel het verbeteren van de samenwerking tussen rug, buik en bekkenbodem. Alle bewegingen beginnen vanuit het bekkengebied, door Joseph Pilates het krachtcentrum genoemd. Pilates-oefeningen hebben een zeer diepgaande werking, je zult versteld staan van wat het met je lichaam doet.

Met de ondersteunende bewustwording vanuit Yoga, de ademtechnieken en de rust, zul je ervaren hoe je vanuit kalmte in je kracht komt.

Yoga-Pilates:

 • versterkt de houdingsspieren;
 • heeft een groot effect op en verbetert het functioneel spiergebruik;
 • vergroot je stabiliteit;
 • zorgt voor een betere houding.

  Schildpadden zien onderweg meer dan hazen ~ Ellen Hoexum

  In de Yoga-Pilates lessen, die volgens een vaste structuur verlopen, wordt geprobeerd elke beweging beheerst, zorgvuldig, gecontroleerd, vloeiend en precies te maken. Juist door kalm en zonder haast de bewegingen uit te voeren zul je merken waar en hoe je jouw lichaam versterkt en ondersteunt.

  Een heerlijke ontspannen les, een combinatie van deze 2 geweldige bewegingstechnieken.

  Je zult je algeheel fysiek fit voelen! Kom meedoen met deze heerlijke les!